Zaide Saliu ( 17 maj 1901 - 24 dhjetor 2011) ishte një superqindvjeçare shqiptare nga Maqedonia e Veriut e cila asokohe konsiderohej se ishte një nga njerëzit më të vjetër jo vetëm në Maqedoni por edhe më gjërë.

BiografiaRedakto

Zaide Saliu jetonte në fshatin Haraçinë në Maqedoni ku edhe vdiq më 24 dhjetor 2011. Ajo kishte tetë fëmijë dhe gjithashtu kishte shikim dhe dëgjim të mirë edhe në moshë të thyer. Zaide Saliu ishte një person shumë i shëndetshëm. Ajo kurrë nuk kishte marrë asnjë pilulë të vetme dhe po ashtu nuk kishte marrë kurrë asnjë vaksinë dhe gjithashtu nuk kishte qenë kurrë për vizitë mjekësore, deri në dimrin e 2010. Gjatë gjithë jetës së saj ajo kishte konsumuar qumësht dhe produkte qumështi. Gjatë jetës së saj kishte ngrënë në masë të konsiderueshme edhe qepë [1] Ajo ishte shqiptare për nga kombësia. Në pleqërinë e saj, ajo kishte shumë pasardhës. Nëna e saj thuhet se kishte vdekur në moshën 112 vjeçare. Madje Zaide Saliu edhe moshën 110 vjeç, ende mund të ecte mirë dhe pa probleme ndërsa ankohej vetëm për dhimbje gjuri. [2]

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto