Zani partizani është një film shqiptar i vitit 1976, me regjisor Pali Kuke dhe skenarist Naum Prifti.

Premiera e filmit ishte me 11 janar 1976. U prodhua nga TVSH.

Aktorët

Redakto

Paskal Semini ... Zani

Ali Begu ... Babai

Marta Burda ... Nëna

Aleksandër Llazo ... Një fëmijë

Spiro Urumi ... Komandanti

Guljelm Radoja ... Komisari

Mirush Kabashi ... Partizan-vëlla i zanit