Zeni Ballazhi ka lindur në Kërçovë, Republika e Maqedonisë në vitin 1975. Studimet e Larta i ka kryer në Akademinë e Arteve Vizuale në Tiranë (Shqipëri), gjatë viteve 1993-1998, ndërsa studimet Master i ka kryer në Fakultetin e Arteve të Prishtinës (Kosovë) në periudhën 1998-2000. Pas studimeve ka kryer kurs specializimi në Artet Vizuale në “Oslo National College of the Arts”, “ONCA” në Norvegji (2000). Ballazhi ka çelur disa disa ekspozita personale (Kërçovë në vitin 1996; Prishtinë në 2000 e 2001) dhe disa kolektive në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Gjeorgji, Francë, Japoni, Norvegji, Teksas, Slloveni dhe Greqi. Është kurator i disa ekspozitave të organizuara në Kosovë dhe Rajon (2003 – 2010), gjithashtu ka punuar si drejtor artistik (skenograf) në disa filma e shfaqje (Maqedoni, Kosovë, Shqipëri, Norvegji). Aktualisht punon prej vitit 2001 si dizajner dhe kurator në Galerinë e Arteve të Kosovës.

Logoja e Zeni Ballazhit "100 Vjet Shtet Shqiptar" u shpall nga qevria shqiptare për përkujtimin jubliar të pavarsisë së Shqipërisë.[1]

Burimet

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ 100-vjetori, shpallet logoja fituese Arkivuar 15 janar 2012 tek Wayback Machine, Gazeta Shqip, 2012-01-13