Zhupania e Varazhdinit (Kroatisht: Varaždinska županija) gjindet në veriperëndim të Kroacisë me një sipërfaqje prej 1,262 km². ISO 3166-2-Code është HR-05. Qendra e Zhupania e Varazhdinit dhe Qyteti më i madh në këtë zonë ndodhet në qytetin e Varaždin. Zhupania e Varazhdinit ka një popullsi prej 184,769 (2001) banorë, 97.7 % Kroatë, 0.4 % Serbë, 0.3 % Sllovenë dhe 0.2 % Jevgjit. Zhupania e Varazhdinit kufizohet në veri me Zhupania e Medimurjit, në lindje me Zhupaninë e Koprivnicës dhe Krizhevcit, në jug me Zhupaninë e Zagrebit, në perëndim me Zhupaninë e Zagorës dhe Krapinës dhe në veriperëndim me Slloveninë.

Zhupania e Varazhdinit
Popullsia
 • Gjithsej184,769

Zhupania e Varazhdinit i përfshin Qytetet Ivanec, Lepoglava, Ludbreg, Novi Marof, Varaždin dhe Varaždinske Toplice, gjithashtu Komunat Bednja, Breznica, Breznički Hum, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Gornji Kneginec, Jalžabet, Klenovnik, Ljubešćica, Mali Bukovec, Martijanec, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec, Vidovec, Vinica dhe Visoko.

Galeria

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto