Zhupania e Viroviticës dhe Podravkës

Zhupania e Viroviticës dhe Podravkës (Kroatisht: Virovitičko-podravska županija) është zhupani në Kroaci me një sipërfaqje prej 2,021 km². ISO 3166-2-Code është HR-12. Qendra e Zhupania e Viroviticës dhe Podravkës dhe Qyteti më i madh në këtë zonë ndodhet në qytetin e Viroviticës. Zhupania e Viroviticës dhe Podravkës ka një popullsi prej 93,389 (2001) banorë, 83.554 Kroatë, 6.612 Serbë, 110 Hungarezë dhe 229 Shqiptar.

Zhupania e Viroviticës dhe Podravkës
Popullsia
 • Gjithsej93,389

Zhupania e Viroviticës dhe Podravkës i përfshin Qytetet Orahovica, Slatina dhe Virovitica, gjithashtu Komunat Crnac, Čačinci, Čađavica, Gradina, Lukač, Mikleuš, Nova Bukovica, Pitomača, Sopje, Suhopolje, Špišić Bukovica, Voćin dhe Zdenci.

Lidhje të jashtme

Redakto