Nje zone urbane eshte nje vend qe karakterizohet me dendesi te larte te popullsise njerezore dhe me ndertime te medha ne krahasim me zonat e tjera perreth. Zonat urbane mund te jene qytete, qytezat apo konurbacionet, por termi nuk perdoret per vendbanimet rurale sic jane fshatrat fshatrat.

Greater Tokyo Area, zona urbane më e populluar në botë, me rreth 35 milion njerëz.
Zonat urbane me të paktën një milion banorë në vitin 2006. Deri në fund të shekullit njëzet, 47% e popullsisë botërore jetonte në qytete, një shifër e rritur shumherë nga ajo e viteve 1800, që ishte vetëm 3%.
Harta e botës paraqet përqindjen e popullsisë që jeton në një mjedis urban.

DefinimiRedakto

Shih edheRedakto

RefrencatRedakto


Lidhje të jashtmeRedakto