Ishull-i-Francës

rajon administrativ në Francën
(Përcjellë nga Île-de-France)

Ile-de-France është një rajon administrativ dhe historik në Francën veriore. Kjo është një zonë shumë e populluar dhe llogaritet se në të jeton 18.7% e popullsisë së Francës metropolitane, duke e bërë rajonin më të populluara (11.660.000) dhe me densitet më të lartë (971 banorë/km²) në Francë. Në këtë rajon gjendet kryeqyteti i vendit Parisi, i cili mbulon 20% të sipërfaqes së rajonit por thith 90% të popullsisë.

Île-de-France
Flamuri i Île-de-France
Stema zyrtare e Île-de-France
Location of Île-de-France
Popullsia
 • Gjithsej11.852.851
Faqja zyrtareiledefrance.fr

Demografia Redakto

Departmenti Île-de-France (INSEE 2007)
 
Sipërfaqja Departmente Popullsia
Jan. 2007
Sipërfaqja Dendësia 1999–2007
rritja e përvitshme e popullsisë
  Paris (75) 2,188,500 105 km² 20,843/km² +0.4%
Unaza e brëndshme 657 km²
(Petite Couronne)
4,369,000
Hauts-de-Seine (92) 1,551,500 176 km² 8,815/km² +1.0%
Seine-Saint-Denis (93) 1,508,500 236 km² 6,392/km² +1.1%
Val-de-Marne (94) 1,309,000 245 km² 5,343/km² +0.8%
Unaza e jashtme 11,250 km²
(Grande Couronne)
5,059,000
Seine-et-Marne (77) 1,285,500 5,915 km² 217/km² +1.0%
Yvelines (78) 1,401,000 2,284 km² 613/km² +0.4%
Essonne (91) 1,207,500 1,804 km² 669/km² +0.8%
Val-d'Oise (95) 1,165,000 1,246 km² 935/km² +0.7%