Monedha "1/4 Leku" lëshuar në qarkullim nga Banka e Shqipërisë në vitin 1927.

1/4 Leku
Shqipëri
Vlera1/4 Lekë
Masa4 g
Trashësia21,7 mm
CepiI dhëmbëzuar
Orientimi↑↓
PërbërjaNikel
Vitet e hedhjes në qarkullim1926 - 1927
Sasia e hedhur në treg1.262.000
Shenjat e prodhimitR
Numri i katalogutKM 3

DizenjojaLuan
DizenjuesiGiuseppe Romagnoli
Mbrapa
DizenjojaDegë lisi

Kjo monedhë u prodhua në dy vite 1926-1927 dhe është prodhuar në Romë, gjatë periudhës së Mbretërisë së Shqipërisë nën mbretin Zog I.

Shiko dhe këtë Redakto