Filmat me fitim më të madh

Redakto
Ranku Titulli Fitimi mbarëbotror
1. The Singing Fool $12,862,000
2. The Road to Ruin $2,500,000
3. Noah's Ark $2,305,000
4. A Woman of Affairs $1,370,000
5. Lights of New York $1,200,000
6. Our Dancing Daughters $1,099,000
7. The Mysterious Lady $1,094,000
8. Sadie Thompson $1,000,000
9. The Divine Woman $931,000
10. West of Zanzibar $921,000

Ngjarje

Redakto
  • 6 janar - Komedia e shumë pritur e Charlie Chaplin The Circus (Cirku) paraqitet në Strand Theatre në New York City.
  • 6 korrik – Lights of New York (me aktoren Helene Costello) është lëshuar nga Warner Brothers. Ky është filmi i parë me "100% të folur", në të cilin është folur një dialog përgjatë filmit. Lëshime të përparshme si Don Juan dhe The Jazz Singer kanë përdorur kaseta të sinkronizuara me efekte zëri dhe muzikë, tek The Jazz Singer ka pasur disa fjali të folura gabimisht nga Al Jolson.
  • 19 shtator – filmi The Singing Fool është lëshuar nga Warner Brothers' menjëherë pas The Jazz Singer. Edhe pse ka pasur disa pjesë të folura, 66 minuta nga filmi 105 minutash kanë pasur pjesë me dialoge ose këngë, gjë që e bën këtë film filmin më të gjatë të folur me piktura të lëvizshme të gjeratëhershëm. (Lights of New York ka një xhirim total prej 57 minutash.) Është filmi më fitim-prurës i vitit, dhe kështu bëhet filmi edhe filmi me fitime më të larta për Warner Brothers' për 13 vitet e ardhshme, gjithashtu është filmi më i suksesshëm nga ana financiare në karrierën e Al Jolson-it.
  • 10 nëntor – Në fillim të filmit White Shadows in the South Seas, maskota e Metro-Goldwyn-Mayer's Leo the Lion hungërin për herë të parë, duke i dhënë zë një ndër logove më të njohura amerikane.
  • 18 nëntor – Premiera e Dizneit Steamboat Willie, shfaq për herë të parë Miki Miushin. Ky animacion i shkurtër është filmi i parë që përfshin një "soundtrack" të bërë kompletisht në post produksion, duke përfshirë efektet e zërit, muzikën, dhe dialogët.
  • 25 dhjetor – In Old Arizona, lëshuar nga Fox Films, është filmi i parë me zë pa ndërprerje.

Seritë me filma të shkurtër

Redakto

Çmime

Redakto

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto