20th Century Studios

(Përcjellë nga 20th Century Fox)

20th Century Studios (e njohur më parë si 20th Century Fox) është një filmstudioShBA dhe nën-firma e The Walt Disney Company me qëndër në Los Angeles, Kaliforni, ShBA.

20th Century Studios
Lloji Subsidiary of The Walt Disney Company
Industria Film
Themeluar 1935 (si 20th Century Fox)
Selia

ShBA

Century City, Kaliforni
Dega kryesore The Walt Disney Company
Adresa e internetit 20thcenturystudios.com
Logo e përdorur si 20th Century Fox.

20th Century Studios ka prodhuar filma shumë të suksesshëm si Star Wars, Ice Age, X-Men, Die Hard, Alien, Night at the Museum, Home Alone, Predator, Alien vs. Predator, The Rocky Horror Picture Show, Revenge of the Nerds, Wall Street, Minority Report, Mr. and Mrs. Smith, Avatar, Percy Jackson, Diary of a Wimpy Kid, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, Rio, The Maze Runner dhe Titanic (Bashkëprodhim me Paramount Pictures).