X-Men (sqt.: [ˈɛksˈmɛn] / Iks-Meni) është një strip mbi një grup super-heroiMarvel Comics universe. Krijuar nga Stan Lee dhe Jack Kirby, ata debutuan në X-Men #1 nga shtatori 1963, të njëjtin muaj si premiera e The Avengers.

Grupa X-Men

Filmat Redakto

Personazhet Redakto