Marvel Comics

botues amerikan i librave komik

Marvel Comics është një botues amerikan i librave komik dhe pronë e kompanisë Walt Disney që nga 31 dhjetori 2009. Evoluar nga Timely Comics në 1939, Magazine Management/Atlas Comics në 1951 dhe paraardhësi i tij, Marvel Mystery Comics, titulli/emri i Marvel Comics /brand u përdor për herë të parë në qershor 1961.

Marvel Comics
LlojiA subsidiary of Marvel Entertainment
IndustriaStrip
Themeluar në1939 nga Martin Goodman, si Timely Comics
Zyrat qendroreNew York City
Njerëzit kyç
Joe Quesada, Editor-in-chief
Dan Buckley, botues, C.O.O.
Disa personazhe nga stripat e Marvel

Marvel u krijua në vitin 1939 nga Martin Goodman si Timely Comics, dhe deri në vitin 1951 ishte bërë përgjithësisht i njohur si Atlas Comics. Epoka e Marvel-it filloi në qershor 1961 me lançimin e The Fantastic Four dhe tituj të tjerë superhero të krijuar nga Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko dhe shumë të tjerë. Marka Marvel, e cila ishte përdorur gjatë viteve dhe dekadave, u forcua si marka kryesore e kompanisë.

Marvel numëron ndër personazhet e tij superheronj të tillë të njohur si Spider-Man, Iron Man, Captain America, Thor, Doctor Strange, Hulk, Daredevil, Wolverine, Black Panther dhe Captain Marvel, si dhe ekipe të njohura superheronjsh si Avengers. X-Men, Fantastic Four dhe Guardians of the Galaxy. Stalla e saj e super-villanëve të njohur përfshin si Doctor Doom, Magneto, Ultron, Thanos, Kang the Conqueror, Green Goblin, Red Skull, Galactus, Loki dhe Kingpin. Shumica e personazheve imagjinar të Marvel veprojnë në një realitet të vetëm të njohur si Universi i Marvelit, me shumicën e vendndodhjeve që pasqyrojnë vende të jetës reale; shumë personazhe kryesorë janë të vendosur në New York City, New York, Shtetet e Bashkuara. Për më tepër, Marvel ka publikuar disa prona të licencuara nga kompani të tjera. Kjo përfshin komiket e Star Wars dy herë nga viti 1977 në 1986 dhe përsëri që nga viti 2015.

Imprint

Redakto

Imprint të Dark Horse Comics :

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto