Jack Kirby lindi më 28 gusht 1917New York City si Jacob Kurtzberg; vdiq më 6 shkurt 1994 në Thousand Oaks, Kaliforni. Ka qenë një nga vizatuesit më të ndikueshëm të stripave amerikane, Kirby po ashtu ka qenë autor dhe botues stripave. Ai ka vizatua për Marvel dhe DC Comics dhe ka bashkëpunuar me Stan Lee, me të cilin ka krijuar disa stripa si Fantastic Four dhe X-Men e disa tjerë. Ai e pati nofkën The King (lexo: Dhë King, sqt. Mbret).

Jack Kirby