DC Comics (Detective Comics) është një shtëpi botuese për publikimin e stripave.

DC Comics
LlojiSubsidiary of Warner Bros. Entertainment, Inc.
IndustriaStrip
Themeluar në1934, nga Malcolm Wheeler-Nicholson (si National Allied Publications)
Zyrat qendroreNew York City
Njerëzit kyç
Paul Levitz, president dhe botues
Dan DiDio (Sr. VP, botuesi ekzekutiv i DC Universe)
OwnerTime Warner

DC Comics u themelua ne vitin 1934 nga Malcolm Wheeler Nicholson si National Ailed Publications.

StripaRedakto

- titull seri çështjet datat Shënime - Çështja e parë e veçantë # 1-13 Prill 1975 - Prill 1976 - 100-Page Super Spektakolare 9 çështje Mars 1973 - Nëntor 1973 Botime të veçanta që shfaqin Superman, Batman, Flash, Sgt. Rock, Superboy, Lidhja e Drejtësisë, Amerika e Drejtësisë Amerikane, dhe [[Tarzan (komike) | Tarzan] - 3-D Batman 2 çështje Janar 1953; Jan 1966 Nje gjuajtje - 52 # 1-52 Maj 2006 - Maj 2007 Seri javor të kufizuar - '52 Pasojat: Katër kalorësit Çështja e parë e veçantë # 1-6 Tetor 2007 - Mar 2008 Seri e kufizuar - 80-Page Giant Magazine # 1-15 Gusht 1964 - tetor 1965 Seria vazhdoi (# G16-G89) si botime gjigante me "numra të dyfishta" të titujve ekzistues - 9-11: 11 shtator 2001 # 1-2 Jan 2002 - Shkurt 2002 Seri e kufizuar botuar bashkarisht nga Dark Horse Comics dhe DC

ARedakto

- titull seri çështjet datat Shënime - 'A. Bizarro Çështja e parë e veçantë # 1-4 Korrik 1999 - Tetor 1999 Seri e kufizuar - Comics Action vol. 1 # 1-904 Qershor 1938 - tetor 2011 Shih gjithashtu Comics Action # 1

Çështjet # 601-642 titullohen Comics Action Weekly

- # 0 Tetor 1994 Tie-in me Ora Zero - # 1,000,000 Nëntor 1998 Kalimi i shekullit 853 - Vjetore # 1-13 1987-1997, 2007-2009, 2011 - # 957- Gusht 2016 - i pranishëm Era e rilindjes. Kthehu tek numërimi origjinal. - vol 2 # 1-52 Nëntor 2011 - Korrik 2016 - Futures Fund # 1 Nov 2014 Futjet e Fundit Tie In - # 0 Nëntor 2012 - Vjetore # 1-3 2012-2014 - Adam Strange vol. 1 # 1-3 Maj 1990 - korrik 1990 Seri e kufizuar - vol. 2 # 1-8 Nëntor 2004 - qershor 2005 Seri e kufizuar - Special # 1 Nëntor 2008 - Adam Strange / Future Quest Special # 1 Maj 2017 Nje gjuajtje - Dungeons dhe Dragons të avancuar # 1-36 Dhjetor 1988 - Dhjetor 1991 - Vjetor # 1 1990 - Comics Adventure vol. 1 # 32-503 Nëntor 1938 - Shtator 1983 Më parë Comics 'aventurë të re' 'Çështjet # 491-503 janë digest-sized - # 1 Maj 1999 Nje gjuajtje - vol. 2 # 0-12

# 516-529

Prill 2009 - Tetor 2011

Çështjet 1-12 janë dyfish të numëruara 504-515

- Comics Adventure 80-Page Giant # 1 Tetor 1998 Nje gjuajtje - Adventure Comics Special Featuring Guardian # 1 Jan 2009 Nje gjuajtje - ['DC universi animuar (komike) | Adventures në DC Universe]]' ' # 1-19 Prill 1997 - Tetor 1998 - Vjetor # 1 Nëntor 1997 - Adventures of Alan Ladd # 1-9 Tetor / nëntor 1949 - shkurt / mars 1951 - Adventures of Bob Hope # 1-109 Shkurt / mars 1949 - shkurt / mars 1968 - Adventures of Dean Martin dhe Jerry Lewis # 1-40 Korrik / Gusht 1952 - Tetor 1957 Bëhet Aventurat e Jerry Lewis - Aventurat e Ford Fairlane # 1-4 Maj 1990 - gusht 1990 Adaptimi i filmit - Aventurat e Jerry Lewis # 41-124 Nëntor 1957 - maj / qershor 1971 Ishin Aventurat e Dean Martin dhe Jerry Lewis - Aventurat e Ozzie dhe Harriet # 1-5 Tetor / nëntor 1949 - qershor / korrik 1950 Bazuar në seri radio - Aventurat e Rex, Wonder Dog # 1-46 Jan / Shkurt 1952 - Nën / Dhjetor 1959 - Aventurat e Superboy # 18-22 Korrik 1991-shkurt 1992 ish-'Superboy' 'vol. 2, bazuar në Seri televiziv -

ImprintRedakto

Imprint të Dark Horse Comics :

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto