ICQ (akronim për „I seek you“, sqt. „Të kërkoj ty”) është një program kompjuterik për komunikim, pronë e kompanisë amerikane America OnLine (shkurt: AOL), një ndërmarrje pjesë e korporatës Time Warner. ICQ u themelua në vitin 1996 nga ndërmarrja izraelite Mirabilis dhe u ble në vitin 1997 për 407 milion dollar nga AOL.

ICQ
ICQ Logo.png
ICQ-logonscreen-xp.png
Zhvillues Mirabilis
Versioni i fundit 5.1 (3.4 Mac), 6.0 Beta
Sistemi operativ Microsoft Windows, Mac OS, Mac OS X
Përdoret për Instant Messaging
Licenca Adware
Faqja zyrtare www.icq.com