The WB (zyrtare The WB Television Network) ishte një rrjet televizioni amerikane, e cila te koncerni medial Time Warner takoi. The WB filoi transmetimin më 11 janar 1995 si Joint-Venture mes Warner Bros. Entertainment dhe Tribune Broadcasting. Transmetimi i fundit ishte më 17 shtator 2006; Pasardhësi është "The CW", që nga shkrirja të WB-Networks me United Paramount Network (UPN) ka dalë.