Batman (shqip. Njeriu Lakuriq-Nate) është një personazh stripi i DC Comics.

Batman

Batman u krijua nga Bob Kane dhe Bill Finger, ai është personazhi kryesor i filmave hollivudian dhe disa serialeve të animuar, gjithashtu dhe lojëra vizuale. Emri i vërtetë Bruce Wayne, atij i vdiqën prindërit kur ishte i vogël pasi një kriminel I vrau ata kur po ktheheshin nga kinemaja. Batman ka edhe ndihmësin e tij Alfred Pennyworth, si dhegjithashtu ndihmesa të tjerë, si, Nightwing, Red Hood, Batgirl, Batwoman dhe detektivi Gordon. Batman ka edhe armiq të shumtë, disa nga më të njohurit janë Joker, Penguin, Scarecrow, Mr. Freeze, Riddler, Poison Ivy dhe Bane.

Filma Redakto

  • Batman (1989)
  • Batman Returns (1992)
  • Batman Forever (1995)
  • Batman & Robin (1997)
  • Batman Begins (2005)
  • The Dark Knight (2008)
  • The Dark Knight Rises (2013)
  • The Batman (2022)

Shiko edhe Redakto

Referimet Redakto