The Walt Disney Company

kompani shumëkombëshe amerikane e mediave masive

The Walt Disney Company (WDC), më e njohur si Disney, është një kompani mediash nga ShBA me qendër në Burbank, Kaliforni. Firma u themelua si Disney Brothers Cartoon Studio (1923) dhe Walt Disney Productions (~ 1930) nga vëllezërit Walt dhe Roy O. Disney. Më 6 shkurt 1986 u ri-emërua në The Walt Disney Company.

Logo e Disney


Shih dhe Redakto