Kupa e Ballkanit 1947, zyrtarisht e quajtur Kampionati i Ballkanit dhe Evropës Qendrore, u luajt në periudhën kohore prej muajit maj deri tetor të vitit 1947, ku morën pjesë Shqipëria, Rumania, Bullgaria, Jugosllavia dhe Hungaria. Ishte pjesëmarrja e parë e Hungarisë në këtë kompetiticion (prandaj edhe emri ndryshoj), në të cilin Hungaria i fitoj të gjitha ndeshjet.

Ndeshjet

Redakto
Shqipëria  0 – 4  Rumania

Bullgaria  2 – 0  Shqipëria

Rumania  1 – 3  Jugosllavia
Farkas   43' Report Bobek   38', 52'
Jezerkić   40'
Giulescu, Bucharest
Pjesëmarrja: 35,000
Gjyqtari: Molnar (Hungary)

Jugosllavia  2 – 3  Hungaria
Cimermančić   36'
Mihajlović   62'
Report Szilagyi   34'
Puskás   57'
Mike   83'
Pjesëmarrja: 30,000
Gjyqtari: Iliescu (Romania)

Bullgaria  2 – 3  Rumania

Hungaria  9 – 0  Bullgaria

Hungaria  3 – 0  Shqipëria

Shqipëria  2 – 4  Jugosllavia
Boriçi   12'
Parapani   64'
Report Bobek   21'
Krnić   27'
Mitić   30'
Cimermančić   42'
Pjesëmarrja: 30,000
Gjyqtari: Viktor Vrhovac (Yugoslavia)

Jugosllavia  2 – 1  Bullgaria
Mihajlović   18', 43' Report Stankov   12'
Pjesëmarrja: 15,000
Gjyqtari: Varga (Hungary)

Rumania  0 – 3  Hungaria

Renditja përfundimtare

Redakto
Ekipet Nd. F B H GSH GP Pikë
  Hungaria 4 4 0 0 18 2 8
  Jugosllavia 4 3 0 1 11 7 6
  Rumania 4 2 0 2 8 8 4
  Bullgaria 4 1 0 3 5 14 2
  Shqipëria 4 0 0 4 2 13 0

Referimet

Redakto