Hape menynë kryesore

Abstraksioni në kuptimin e tij kryesor është një proces konceptual e ku rregullat dhe konceptet e përgjithshme rrjedhin nga përdorimi dhe klasifikimi i shembujve të veçantë, literal ("real" ose "konkret") shënjuesve, parimeve, dhe/ose metodave të tjera.

"Një abstraksion" është rezultati i këtij procesi — një koncept që vepron si një emër super kategorik për të gjitha konceptet vartëse, duke e lidhur çdo koncept si një grup, fushë, ose kategori.[1]

Shih edheRedakto

ShënimeRedakto

  1. ^ Suzanne K. Langer (1953), Feeling and Form: a theory of art developed from Philosophy in a New Key p. 90: "Sculptural form is a powerful abstraction from actual objects and the three-dimensional space which we construe ... through touch and sight."

ReferimeRedakto