Augusta është kryeqyteti i shtetit amerikan Maine, dhe qendra e rrethit Kennebec. Popullsia e qytetit ishte 18.560 në regjistrimin e vitit 2000, duke e bërë atë të kryeqytetin e tretë më të vogël të shteteve të SHBA-së, pas Montpelier (Vermont) dhe Pierre (South Dakota). Popullsia ka rënë pak, dhe ishte 18.444, sipas një llogaritje të 2009. E vendosur mbi lumin Kennebec, Augusta është vendodhja e Universitetit të Maine në Augusta.

Augusta
Augusta
Qytet
Augusta, Maine.jpg
Skeda:SHBA
Popullsia
 • Total(2.010) 19,136
Faqja zyrtarewww.augustamaine.gov
Vendodhja e Augustës në Mein