Baba (dramë)

(Përcjellë nga Baba)
Qsicon inArbeit.svg Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 12 gusht 2010 10:22 (CEST)

Drama Baba e Strindbergut e përfundoi shkrimtari 1887. Kjo dramë psikologjike thyhet personazhi kryesor nga dyshimi që nuk është babi biologjike i fëmijën të vet. Në këto ngjarje e librit, që mund të thuhet se është një pasqyrë të pashpresë e brendshme e kryeprotagonistit, përshkruan bashkëshortja Laura si forca që qëndronte pas çmenduria e mashkullit. Libri ka temë antike si fati tragjik sapo ka teoria psikologjike dhe naturalistike bashkëkohore.