Baba është një titull për të parin e një teqeje ose për një anëtar të klerit mysliman sufi (siç kleri bektashian). Është një term i huazuar persishtja بابا ‎(bābā, “atë”) përmes turqishtes osmane بابا ‎(baba).[1]

Haxhi Baba Edmond Brahimaj, kryegjyshi i bektashinjve

Baballarë bektashian

Redakto
1   Sali Njazi Dede
(1930–1941)
2   Ali Riza Dede
(1942–1944)
3   Kamber Ali Dede
(1944–1945)
4   Xhaferr Sadik Dede
(1945)
5   Abaz Hilmi Dede
(1945–1947)
6   Ahmet Myftar Dede
(1947–1958)
7   Baba Reshati
(1993–2011)
8   Baba Mondi
(2011–)

Kryegjyshët Botëror

Redakto

Kryegjyshët Botëror:[2]

Referime

Redakto
  1. ^ Elsie, Robert (2019). The Albanian Bektashi: history and culture of a Dervish order in the Balkans (në anglisht). London: I.B. Tauris. ISBN 978-1-78831-569-2. OCLC 1108619669.
  2. ^ Kryegjyshët Botëror. Kryegjyshata Botërore Bektashiane.

Shiko dhe

Redakto