Bardhyl Pogoni (Tiranë, 31 janar 1926 - Bloomington, Indiana, 24 tetor 1985) ka qenë veprimtar i Ballit Kombëtar, pjesë e emigracionit antikomunist, poet dhe gjuhëtar shqiptar.

Biografia

Redakto

U lind më 31 janar 1925 në Tiranë, i biri i Pertef Pogonit dhe Hafsa Lamlikës. U dërgua me shkollë në Korçë dhe, më 1935/36 në Tiranë. Pasi iu dha një bursë për studime në Austri, ndoqi shkollimin e mesëm në Vjenë më 1942 deri më 1944. Më 1945 emigroi drejt Shteteve të Bashkuara.[1]

Referime

Redakto
  1. ^ Elsie, Robert (2010). Historical Dictionary of Albania (në anglisht). Scarecrow Press. fq. 358. ISBN 9780810873803.