Bashkimi Demokratik për Integrim

parti politike

Bashkimi Demokratik për Integrim, shkurt njohur si BDI, është parti politike shqiptare me seli në Shkup, Maqedoni. Kryetar i partisë është Ali Ahmeti.

BDI si parti doli si fuqi politike e pasluftës në vitin 2001 në Maqedoni. Lufta në Maqedoni në vitin 2001 pas vete la shumë çështje dhe detyra të hapura politike të cilat dolën si rezultat i Marrëveshjes së Ohrit, këtë përgjegjësi të zgjedhjes së këtyre çështjeve e mori ish kreu i Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare me në krye Ali Ahmetin.

Programi politikRedakto

Aktiviteti si parti qeveritareRedakto

Ne korrik te 2008 ben koalicion qeverises me partine maqedonase fituese te zgjedhjeve. Ahmeti dhe Gruevski arrijne me marreveshje ku BDI do te kete 5 ministra, 3 zevendes ministra dhe gjithashtu nje nen kryetar parlamenti por nuk perjashtoheht edhe mundesi e marrjes e postit te zevendes kryeministrit. BDI ne zgjedhjet e parakohshme te cilat ishin te paat te tilla ne Maqedoni arrtiti te marre 18 deputete kundrjete 11 te PDSH te Mehdu Thaçit

Aktiviteti si parti opozitareRedakto