Benedict Arnold

oficer dhe tregtar i ushtrisë

Benedict Arnold lindi më 14 janar 1741Norwich, Connecticut; vdiq më 14 qershor 1801, ishte nje ushtar i rangut të lartë ne ushtrin revolucionare te drejtuar nga gjenerali George Washington, e cila luftoi për pavarsinë e Shteteve te Bashkuara nga Anglia.

Benedict Arnold

Benedict Arnold është i njohur në historin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe shetasit e saj për tradhetin që kishte bërë ai për planin e dorzimit të forifikatës me rëndësi strategjike West Point (Nju Jork) angezëve, në vitin 1780.


Society.svg Ky artikull në lidhje me Politika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.