Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Maji · Qershori · Korriku
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Ngjarje

Redakto
 • 1841 – Parlamenti i parë kanadez filloi punën në Kingston.
 • 1900- Hawaii u bë territor i SHBA-së.
 • 1907- Gratë në Norvegji e fituan të drejtën për të votuar.
 • 1927- Presidenti nikaraguas, Adolfo Diaz, nënshkroi një traktat me SHBA-në, duke e lejuar ndërhyrjen amerikane në shtetin e tij.
 • 1940 – Nazistët e hapën kampin e tyre të përqendrimit në Auschwitz, në Poloninë e okupuar nga Gjermania.
 • 1940 – Ushtarët gjermanë hynë në Paris. Me okupimin e Parisit u paralajmërua vënia e orës policore.
 • 1945Burma u çlirua nga Britania.
 • 1949 – U formua shteti i Vietnamit.
 • 1965 – Një triumvirat ushtarak mori kontrollin mbi Sajgon, në Vietnamin Jugor.
 • 1982 – Forcat argjentinase iu dorëzuan ushtarëve britanikë në Ishujt e Falklandit.
 • 1985 – Nisi rrëmbimi 17-ditësh i aeroplanit TWA. Rrëmbyesit ishin shiitë libanezë.
 • 1996 – Rebelët çeçenë morën 2.000 njerëz peng në një spital në Rusi.
 • 1999 - Çlirimi i Gjakovës nga pushtuesit serb.

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Festa dhe përvjetore

Redakto

Dita Boterore e Dhurimit te Gjakut