Big Brother Albania
 
Sezoni 1 (2008)

Big Brother 1 (Albania) është sezoni i parë i Big BrotherShqipëri. Ai filloi më 23 shkurt 2008 me 14 banorë. Qëndrimi i tyre në shtëpi ishte 100 ditë,nuk lejohej informacion nga jashtë,koha,telefoni e dalje nga shtëpia -- përgjithësisht të izoluar dhe fituesi do të merrte një çmim prej 50,000 eurosh. Shtëpia e Big Brother Albania transmetohej drejtpërdrejt 24 orë në ditë me telekamera dhe mikrofona të vendosur nga secili banor nga platforma DigitAlb përmes dy kanaleve televizive me pagesë Big Brother 1 dhe Big Brother 2. Shfaqja e eliminimeve u bë çdo të shtunë në orën 21:00 në Top Channel si dhe përmbledhja prej 30 minuta e gjithë ditës.

Prezantuese e sezonit të parë ishte Arbana Osmani.

Tabela e nominimeve Redakto

Java 1 Java 2 Java 3 Java 4 Java 5 Java 6 Java 7 Java 8 Java 9 Java 10 Java 11 Java 12 Java 13
Final
Arbër Ervis
Romina
Romina
Juna
Romina
Ervis
Romina
Ervis
Romina
Ina
Olsi
Shkëlqim
Olsi Ervis
Ingrid
Leonard
Ervis
Astrit
Ina
Romina
Besarta
Arbër
Shkëlqim
Mardiola
Julinda
Astrit Arbër
Ingrid
Arbër
Julinda
Romina
Ina
Ina
Ervis
Ina
Pol
Ilda
Mardiola
Najada Ina
Juna
Juna
Pol
Leonard
Besarta
Besarta
Pol
Besarta
Pol
Julinda
Besarta
Pol Leonard
Najada
Leonard
Romina
Leonard
Romina
Romina
Astrit
Romina
Astrit
Mardiola
Olsi
Besarta Astrit
Najada
Astrit
Ina
Astrit
Ina
Romina
Najada
Romina
Najada
Romina
Najada
Romina Ingrid
Juna
Leonard
Arbër
Arbër
Besarta
Ina
Besarta
Arbër
Julinda
Julinda
Besarta
Shkëlqim Ingrid
Leonard
Leonard
Juna
Leonard
Romina
Romina
Arbër
Romina
Arbër
Mardiola
Olsi
Julinda Romina
Shkëlqim
Romina
Shkëlqim
Romina
Astrit
Romina
Najada
Romina
Najada
Mardiola
Romina
Eliminuar
(Dita 64)
Ilda Nuk ishte
në shtëpi
Kishte
imunitet
Mardiola
Olsi
Larguar
(Dita 54)
Mardiola Nuk ishte
në shtëpi
Kishte
imunitet
Julinda
Besarta
Përjashtuar
(Dita 54)
Ina Ingrid
Najada
Leonard
Astrit
Romina
Leonard
Romina
Astrit
Romina
Astrit
Eliminuar
(Dita 50)
Ervis Arbër
Ingrid
Arbër
Juna
Romina
Astrit
Romina
Besarta
Eliminuar
(Dita 43)
Leonard Pol
Shkëlqim
Ina
Shkëlqim
Ina
Pol
Eliminuar
(Dita 36)
Juna Romina
Shkëlqim
Shkëlqim
Romina
Eliminuar
(Dita 29)
Ingrid Romina
Shkëlqim
Eliminuar
(Dita 15)
Nominuar për
të dalë
Ingrid,
Romina,
Shkëlqim
Juna,
Leonard,
Romina
Astrit,
Ina,
Leonard,
Romina
Astrit,
Besarta,
Ervis,
Ina,
Najada,
Romina
Arbërt,
Astritt,
Inat,
Najadat,
Polt,
Romina
Julinda,
Mardiola,
Olsi
Larguar Askush Ilda
Përjashtuar Mardiola
Eliminuar Ingrid
Pak vota për
të shpëtuar
Juna
Pak vota për
të shpëtuar
Leonard
Pak vota për
të shpëtuar
Ervis
Pak vota për
të shpëtuar
Ina
Pak vota për
të shpëtuar
Julinda
Pak vota për
të shpëtuar

Pak vota për
të shpëtuar

Pak vota për
të shpëtuar

Pak vota për
të shpëtuar

Pak vota për
të shpëtuar

Pak vota për
të shpëtuar

Pak vota për
të shpëtuar

Pak vota për
të fituar

Pak vota për
të fituar

Pak vota për
të fituar

Fitues