Big Brother Albania
 
 
Sezoni 2 (2009)

Big Brother 2 (Albania) është sezoni i dytë në Shqipëri.

Ai filloi me 7 shkurt 2009, me 14 pjesëmarrës.

Qëndrimi do të jetë 99 ditë dhe fituesi do të marri një cmim prej €70,000.

Big Brother 2 (Albania) transmetohet 24 orë nga platforma Digit-Alb si dhe Digitalb Mobile. Shfaqja e eleminimeve bëhet cdo të shtunë në orën 21.00 në Top Channel si dhe përmbledhja prej 30 minuta e gjithë ditës.

Si përherë prezantuese është Arbana Osmani.

Pjesëmarrësit Redakto

Adelajda Redakto

Adelajda Xhamani është një vajzë 22 vjece nga Kavaja. Ajo është mësuese gjuhë-letersie në Luzin e Vogël.

Shiko Profilin e saj

Agon Redakto

Agon Radoniqi është 26 vjec nga Kosova, dhe ka punuar për 8 vjet në një radio. Ka një dilpomë për biznes-menaxhim dhe ka pasion futbollin dhe Che Guevara. Agon ishte i dyti që la shtëpin e Big Brother Albania 2.

Shiko Profilin e tij

Aida Redakto

Aida Troka është një vajzë 25 vjece, studente e financës në Tiranë, dhe ka një punë me të njëjtën fushë. Ajo pëlqen yoga, të notoj dhe masazhet. Pasi ka humbur dy prindërit, tashmë jeton vetëm ne Tiranë.

Shiko Profilin e saj

Anjeza Redakto

Shiko Profilin e saj

Anton Redakto

Shiko Profilin e tij

Ardian Redakto

Ardian Pojana është 40 vjec nga Tirana. Ai dëshiron të pikturoj dhe të luaj futboll me miqtë e tij.

Shiko Profilin e tij

Arjon Redakto

Arjon Muca është 24 vjec nga Vlora. Aktualisht jeton në Tiranë me familjen e tij. K ajetuar për 15 vjet në Itali. Familja e tij ka një biznes për veshje, dmth janë stilistë. Ai vet merr pjesë nëpër sfilata dhe koncerte të ndryshme.

Shiko Profilin e tij

Bjordi Redakto

Bjordi Mezini është 21 vjec dhe jeton në Lecco, Itali me nënën e tij dhe motrën. La Shqipërin kur ishte 2 vjec dhe ka veshtirësi me folur shqip. Ka pasion të bëhet aktor.

Shiko Profilin e tij

Dritan Redakto

Dritan Shehaj është 26 vjec dhe është i fejuar me Even. Punon në marinën e Shqipërisë, por ka dhe diplomën për juridik.

Shiko Profilin e tij

Erjola Redakto

Erjola Jolldashi është 25 vjece nga Elbasan. Ajo ka një vajzë. Në fillim e mbajti sekret që kishte një vajzë dhe që ishte e martuar. Erjola ishte e para që la shtëpinë e Big Brother Albania 2.

Shiko Profilin e saj

Lirita Redakto

Lirita Halili është 22 vjece nga Kosova. Ka mbaruar për gazetari. Ndryshon look-un herë pas here. Liritaa ishte e gjashta që la shtëpinë e Big Brother Albania 2.

Shiko Profilin e saj

Mesida Redakto

Mesida Lleshi është 25 vjece nga Tirana. Ajo ka studiuar për gjuhë të huaja, dhe ka jetuar për shumë vite në Suedi. Hyri në shtëpi në ditën e 22-të. Mesida ishte e pesta që la shtëpinë e Big Brother Albania 2.

Shiko Profilin e saj

Mimoza Redakto

Mimoza Krasniqi është 19 vjece dhe ka mbaruar thjesht gjimnazin, nga Kosova.

Shiko Profilin e saj

Pavlin Redakto

Pavlin Polia është 28 vjec nga Theth. Ka punuar në Itali për 9 vjet, me rikonstruskionin e shtëive të vjetra, gjë që po e bën edhe këtu. Ai është i divorcuar me dy fëmijë. Pavlin ishte i treti që la shtëpinë e Big Brother Albania 2.

Shiko Profilin e tij

Qetsor Redakto

Qetsor Ferunaj është 33 vjec ngaDukat, Vlora. I martuar dhe ka një djalë. Ka një hotel të tijin.

Shiko Profilin e tij

Republika Redakto

Republika Kasmahu është 24 vjece nga Lazarat, Gjirokastra. Ka mbaruar për gjuhë-letërsi dhe jeton me gjyshen e saj.

Shiko Profilin e saj

Zhuljeta Redakto

Zhuljeta Daci është 27 vjece dhe punon në taksat e makinave në Tiranë. I pëlqen gjuetia. Zhuljeta ishte e katra që doli nga shtëpia e Big Brother Albania 2.

Shiko Profilin e saj

Tabela e Nominimeve Redakto

Pjesëmarrësit #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 Final
Qetsor Mimoza
Zhuljeta
Aida
Arjon
Bjordi
Aida
Lirita
Adelajda
Lirita
Dritan
Ardian
Mimoza
Aida
Adelajda
Dritan
Bjordi
Arjon Arjan
Elton
Ardian
Elton
Nominuar Anjeza
Ardian
? Bjordi
Adelajda
Arjan
Ardian
Ska
Nominime
Fitues
Adelajda Erjola
Zhuljeta
Agon
Aida
Aida
Lirita
Zhuljeta
Lirita
Mesida
Aida
Aida
Lirita
Aida
Bjordi
Aida
Qetsor
Qetsor Aida
Junida
Arjon
Junida
Ardian Junida
Anjeza
? Arjan
Qetsor
Arjan
Anjeza
Ska
Nominime
Vendi i 2t
Bjordi Erjola
Zhuljeta
Pavlin
Dritan
Pavlin
Aida
Qetsor
Republika
Aida
Arjon
Aida
Mimoza
Aida
Republika
Aida
Dritan
Adelajda Aida
Arjon
Qetsor
Arjon
Anjeza Junida
Anjeza
? Qetsor
Mimoza
Arjan
Anjeza
Ska
Nominime
Vendi i 3te
Ardian Qetsor
Zhuljeta
Arjon
Zhuljeta
Arjon
Pavlin
Arjon
Qetsor
Arjon
Qetsor
Mimoza
Aida
Aida
Qetsor
Dritan
Mimoza
Bjordi Arjon
Qetsor
Arjon
Qetsor
Nominuar Qetsor
Mimoza
? Mimoza
Qetsor
Qetsor
Anjeza
Ska
Nominime
Vendi i 4te
Arjan Not In
House
I Lire Nominated Qetsor
Arjon
Arjon
Junida
Nominuar Junida
Anjeza
? Adelajda
Qetsor
Qetsor
Anjeza
Ska
Nominime
Del
(Day 95)
Anjeza Not In
House
I Lire Republika
Mimoza
Mimoza
Aida
Aida Mimoza
Aida
Mimoza
Arjan
Arjan Adelajda
Ardian
? Adelajda
Mimoza
Arjan
Adelajda
Del
(Day 92)
Mimoza Qetsor
Zhuljeta
Arjon
Agon
Aida
Arjon
Arjon
Zhuljeta
Arjon
Mesida
Aida
Qetsor
Dritan
Ardian
Qetsor
Anjeza
Ardian Arjon
Anjeza
Arjon
Junida
Elton Junida
Anjeza
? Arjan
Ardian
Del
(Day 92)
Junida Not In
House
I Lire Nominuar Qetsor
Adelajda
Qetsor
Adelajda
Qetsor Adelajda
Mimoza
Del
(Day 85)
Elton Not In
House
I Lire Nominated Qetsor
Adelajda
Adelajda
Arjan
Nominuar Del
(Day 78)
Arjon Bjordi
Dritan
Dritan
Bjordi
Ardian
Pavlin
Ardian
Dritan
Aida
Lirita
Lirita
Mimoza
Dritan
Bjordi
Mimoza
Dritan
Anjeza Ardian
Junida
Ardian
Arjan
Del
(Day 78)
Aida Mimoza
Qetsor
Adelajda
Qetsor
Qetsor
Pavlin
Adelajda
Bjordi
Arjon
Qetsor
Adelajda
Qetsor
Adelajda
Qetsor
Adelajda
Bjordi
I Lire Adelajda
Bjordi
Del
(Day 71)
Antonin Not In
House
I Lire Adelajda
Republika
Bjordi
Anjeza
Nominuar Del
(Day 64)
Dritan Agon
Erjola
Arjon
Agon
Zhuljeta
Arjon
Mimoza
Zhuljeta
Bjordi
Arjon
Aida
Qetsor
Mimoza
Ardian
Mimoza
Anjeza
Del
(Day 64)
Republika Erjola
Zhuljeta
Arjon
Zhuljeta
Zhuljeta
Pavlin
Zhuljeta
Qetsor
Arjon
Mesida
Ardian
Aida
Qetsor
Aida
Del
(Day 57)
Lirita Mimoza
Qetsor
Adelajda
Qetsor
Qetsor
Zhuljeta
Qetsor
Zhuljeta
Qetsor
Arjon
Bjordi
Adelajda
Del
(Day 50)
Mesida Not In
House
I Lire Zhuljeta
Adelajda
Mimoza
Qetsor
Del
(Day 43)
Zhuljeta Adelajda
Erjola
Republika
Adelajda
Adelajda
Ardian
Ardian
Lirita
Del
(Day 36)
Pavlin Arjon
Erjola
Aida
Arjon
Aida
Arjon
Del
(Day 29)
Agon Adelajda
Republika
Adelajda
Republika
Del
(Day 22)
Erjola Republika
Zhuljeta
Del
(Day 15)
Notes none
Nominuar
Per Perjashtim
Erjola
Zhuljeta
Adelajda
Agon
Aida
Arjon
Aida
Arjon
Pavlin
Adelajda
Lirita
Qetsor
Zhuljeta
Aida
Arjon
Mesida
Qetsor
Adelajda
Aida
Ardian
Lirita
Mimoza
Qetsor
Adelajda
Aida
Qetsor
Republika
Aida
Anjeza
Bjordi
Dritan
Mimoza
Antonin
Arjan
Elton
Junida
Adelajda
Aida
Arjon
Qetsor
Arjan
Arjon
Junida
Qetsor
Anjeza
Ardian
Arjan
Elton
Qetsor
Adelajda
Anjeza
Ardian
Junida
Mimoza
Anjeza Adelajda
Mimoza
Qetsor
Anjeza
Arjan
Adelajda
Ardian
Arjan
Qetsor
All
housemates
Del Erjola
56%
to evict
Agon
36%
to evict
Pavlin
37%
to evict
Zhuljeta
66%
to evict
Mesida
36%
to evict
Lirita
28%
to evict
Republika
36%
to evict
Dritan
32%
to evict
Antonin
32%
to evict
Aida
56%
to evict
Arjon
38%
to evict
Elton
55%
to evict
Junida
30%
to evict
Anjeza
 ?%
to save
Mimoza
42%
to evict
Anjeza
58%
to evict
Arjan
58%
to evict
Ardian
 ?%
to win
(out of 4)
Bjordi
 ?%
to win
(out of 3)
Adelajda
 ?%
to win
(out of 2)
Qetsor
 ?%
to win
(out of 2)

Notes:
^1 In round nine of nominations housemates had to make a "chain of immunity" starting with Mimoza and continuing until only four housemates were not immune. The four housemates not part of the chain were automatically nominated for eviction.
^2 In round twelve of nominations each female housemate had to nominate a male housemate, who would then be automatically up for eviction. The next female housemate to nominate could not nominate a housemate that had already been nominated. The male housemate that was not nominated then had to automatically nominate one of the female housemates.
^3 In round fourteen of nominations nominations were done in secret with each housemate writing down on a sheet of paper who they wanted to nominate. Anjeza received the most nominations with 5 and was up for eviction. The public then voted for whether they wanted to save or evict Anjeza. If she received more evict votes she would be evicted, if she received more save votes she would be saved and immune from the next round of nominations.
^4 A surprise eviction eviction took place in the final week in order to determine who the finalists would be except from Bjordi who received exemption from the mothers of the housemates.

Lidhje të tjera Redakto