Big Brother Albania (shqip: Vëllai i madh) është versioni shqiptar i reality shout holandez Big Brother të krijuar nga producenti John de Mol në 1997. Ai përcjell një grumbull konkurrentësh që izolohen nga bota e jashtme për disa muaj rresht në një shtëpi të ndërtuar enkas për ta. Çdo javë eliminohet njëri prej konkurrentëve nga vota publike, me personin e fundit që mbet duke fituar një shpërblim me para. Emisioni filloi së transmetuari më 24 shkurt 2008 në Top Channel dhe ka transmetuar nëntë sezona deri tani. Arbana Osmani shërbeu si moderatore e programit për shtatë sezonat e parë dhe sezonin e nëntë. Ledion Liço udhëhoqi sezonin e tetë meqë Osmani ishte shtatzënë dhe mori pushim që të jetë me familjen e vet.

Big Brother
GjiniaReality television
Bazuar nëBig Brother
nga John de Mol
Prezantuar nga
ShtetiShqipëri
Gjuha në prodhimin origjinalShqip
Nr. i sezoneve9
Transmetimi
Programi origjinalTop Channel
Transmetimi origjinal () –
 ()
Kronologjia
Shfaqje të ngjashmeBig Brother VIP
Lidhje të jashtme
Faqja e rrjetit

Shfaqja e dëbimit u transmetua të shtunën me përjashtim të sezonit të shtatë ku emisioni i dëbimit u zhvendos për të premten.

Përmbledhja e sezonit Redakto

Sezoni Ditë Prezantuesi/ja Transmetimi origjinal Fituesi/ja Shpërblimi
Data e nisjes Data e fundit
Sezoni 1 100 Arbana Osmani 23 shkurt 2008 31 maj 2008 Arbër Çepani €50,000
Sezoni 2 99 7 shkurt 2009 16 maj 2009 Qetsor Ferunaj €70,000
Sezoni 3 113 23 janar 2010 15 maj 2010 Jetmir Salaj €75,000
Sezoni 4 99 25 dhjetor 2010 2 prill 2011 Ermela Mezuraj
Sezoni 5 18 shkurt 2012 26 maj 2012 Arbër Zeka €100,000
Sezoni 6 23 shkurt 2013 1 qershor 2013 Anaid Kaloti
Sezoni 7 21 shkurt 2014 30 maj 2014 Nevila Omeri
Sezoni 8 100 Ledion Liço 7 mars 2015 13 qershor 2015 Vesel Kurtishaj
Sezoni 9 Arbana Osmani 18 mars 2017 24 qershor 2017 Danjel Dedndreaj & Fotini Derxho

Lidhje të jashtme Redakto