Bogajiq, (malazezisht: Богајићи/Bоgајići), është vendbanim në Komunën e Plavës.

Bogajiqi
Fshat
Administrimi
Shteti Flamuri Mali i Zi
Komuna Komuna e Plavës
Lartësia 1256 metra (m.n.d.)
Demografia
Popullsia 599 banorë

GjeografiaRedakto

Bogaj shtrihet në gjerësinë gjeografike veriore prej 42° 34′ 59" dhe gjatësisë gjeografike lindore 19° 57′ 13".

DemografiaRedakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003, ka pasur 599 banorë. Ndërsa sipas regjistrimit të vitit 1948 ka pasur 469 banorë, dhe sipas regjistrimit të vitit 1991 ka pasur 523 banorë. Në vendbanimin Bogajiq janë 96 ekonomi familjare. Mosha mesatare e popullsisë është 30,9 vite. Popullsinë e këtij vendbanimit e përbëjnë: 3,98 % Shqiptar, Boshnjak 87,58 %, ndërsa Mysliman 8,43 %.

GrafikuRedakto

Lëvizja e pop. në shek. e XX.

 

Lidhje e jashtmeRedakto