Hape menynë kryesore

Borakë

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Durrësit

Borakja është një fshat i rrethit të DurrësitShqipëri, ai banohet nga një popullsi boshnjakësh që kanë rreth viteve 1880 . Fshati i Borakës ndodhen në lindje të Shijakut. Lartësia e nevelit mbi detin është 70 m mbi nivelin e detit. Aty njerëzit flasin gjuhën sllave, ato gjithashtu ruajnë zakonet dhe traditat që kanë pasur që në kohën kur kanë qenë në Bosnje dhe Hercegovinë. Në komunitetin e Borakës vizitohen shumë herë politikanë të Bosnje Hercegovinës. Komuna e Xhafzotës ka bere shumë investime për rregullimin e rrugëve, kanaleve, mbeturinave, ujërave te zeza etj.


Shiko edheRedakto