Efram Cory Doctorow (lindur më 17 korrik 1971) është një bloger kanadezo-britanik,[1] gazetar dhe shkrimtar i literatures fantastiko-shkencore si dhe një nga redaktorët e blogut të njohur Boing Boing.

Cory Doctorow - foto nga Jonathan Worth


Ai është një aktivist në favor të ligjeve alternative të të drejtave të autorit dhe të iniciativës Creative Commons, licensat e së cilës i përdor në librat e tij.[2]

Doctorow u lind në Toronto, Kanada. Babai i tij ka lindur në një kamp refugjatësh në Azerbajxhan. Ai u dipllomua në shkollën e mesme SEED, dhe u rregjistrua për të ndjekur leksionet në katër universitete pa arritur të dipllomohet në asnjë.

Jeta personaleRedakto

Doctorow u martua me Alice Taylor në tetor 2008, dhe së bashku kanë një vajzë të quajtur Poesy Emmeline Fibonacci Nautilus Taylor Doctorow, e lindur në vitin 2008. Doctorow u bë një qytetar britanik më 12 gusht 2011.

ReferimeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto