Daniel Adam Beadini

Daniel Adam Beadini lindi më 30 shtator 1987 në Poroj, është një Personal Trainer, politikan, biznesmen dhe një misionar mysliman.

Daniel Adam Beadini
U lind në30 shtator 1987
KombësiaMysliman
Emrat e tjerëDavid Adam
ShtetësiaMaqedonia e Veriut, Zvicër
ProfesioniMisionar, Personal Trainer
Partia politikeNew International Party
Fëmijë4

Daniel Beadini lindi më 30 shtator 1987 në Tetovë, Jugosllavi. Danieli shkoi në Zvicër me prindërit e tij pak para ditëlindjes së tij të 4-të, u rrit në Zyrihu dhe shkoi në shkollë atje. Daniel Beadini gjithashtu ndoqi shkollën e mesme në Cyrih dhe u diplomua në pranverë 2008 me sukses me Maturën Federale. Kjo u pasua nga një diplomë në drejtësi dhe studime islame. Në të njëjtën kohë, ai ishte i suksesshëm në sport dhe promovimin e shëndetit, kështu që vendosi të përqëndrohet në aktivitetet e tij sipërmarrëse dhe të vazhdojë dhe të përfundojë studimet në një datë të mëvonshme, në mënyrë që të mund të përqëndrohet më intensivisht në karrierën e tij si një biznesmen, atlet, aktor dhe misionar të Islamit. Daniel Beadini aktualisht është duke punuar në akademinë e tij të arteve luftarake në Daniel Gym, të cilën e ka ndërtuar së bashku me mikun e tij dhe kampionin e shumëfishtë botëror në kikboksing Azem Maksutaj. Atletët trainojnë kikboksing, mundje, jiu jitsu braziliane dhe Free Fight në këtë qendër sportive. Këtu, këto sisteme luftimi dhe vetëmbrojtjeje trainohen intensivisht dhe profesionalisht. Punonjësit e palestrës duan të sigurojnë dhe zgjerojnë shëndetin e sportistëve dhe për këtë arsye rrahja e fytyrës dhe kokës nuk janë pjesë e konceptit të stërvitjes, pasi rrahjet dhe goditjet e kokës mund të rrezikojnë dhe madje të shkatërrojnë shëndetin e sportistëve në afatshkurtër dhe afatgjatë. Këtu, Daniel Gymi ndryshon nga klubet e tjerë të MMA-së, cilët duan të mbajnë rrahjen e kokës dhe fytyrës si një pjesë e panegociueshme të këtij sporti.

Danieli ka trajnuar BJJ, kikboksing, mundje dhe Free Fighting për shumë vite në shkollën e kampionit botror Antonio Nogueira i cili konsiderohet një nga luftëtarët më të fortë të të gjitha kohërave. Sot Danieli është përqendruar në marrjen e elementëve më të rëndësishëm nga të gjitha artet luftarak dhe ndërthurjen e tyre në një stil të ri, dominues, më të fortë.

Sporti dhe ideja e forcimit të sportit në shkolla dhe në shoqëri ishin nga arsyet kryesore që shkaktuan themelimin e kësaj partie politike. Daniel Adam Beadini, së bashku me kolegun dhe zëvendësin e tij Josua Matthias Heiser, themeluan Partinë e Re Ndërkombëtare më 29 janar 2018 në prani të partisë ekzekutive dhe anëtarëve aktivë në Glattbrugg, dhe partia u njoh më pas zyrtarisht si parti politike në Zvicër nga Kantoni i Zyrihut më 14 shkurt 2018. Daniel Adam Beadini dëshiron të forcojë vlerat islame në shoqëri dhe është i bindur që sporti, puna humanitare dhe promovimi i paqes botërore japin një kontribut të rëndësishëm për një shoqëri fetare që mban urdhërimet e Zotit dhe jeton ashtu siç e dëshiron Zoti.

Politikë

Redakto

Daniel Beadini është president i Partisë së Re Ndërkombëtare (New International Party), me seli në Zyrihu dhe pronar i Daniel Gymit, me seli në Wil, St.Gallen.

Partia e Danielit është e angazhuar të forcojë vlerat fetare dhe të promovojë dialogun ndërfetar, veçanërisht midis të krishterëve dhe myslymanëve. Partia promovon vlera humanitare dhe sportive dhe sponsorizohet nga televizioni shtetëror maqedonas TVM2 dhe gazeta kosovar NewBorn. Partia është aktivë në luftën kundër problemëve globale. New International Party ndihmon njerëzit e varfër dhe nevojtarët në të gjithë botën pavarësisht kombësisë dhe origjinës së njerëzve të varfër. Partia dëshiron të zgjidhë problemet globale, lokale dhe individuale të njerëzve dhe njihet si një parti fetare që lufton për paqen botërore, njerëzimin dhe unitetin njerëzor. Gjëja e pazakontë në lidhje me këtë parti është se partia nuk ndalet brenda kufijve shtetërorë, por ka qendra partiake në shumë shtete dhe punon ndërkombëtarisht. Anëtarët e partisë janë nga Kosova, Brazili, Kameruni dhe shumë shtete të tjera.

Partia e tij ka shumë anëtarë të famshëm, këtu mund të përmendet Sami Ademi, kryeredaktori i televizionit shtetëror maqedonas TVM2 dhe kampioni shumëfishtë botëror në kikboksing dhe aktori i njohur Azem Maksutaj nga Winterthur. Redaktorët kryesorë të gazetës më të madhe në gjuhën shqipe NewBorn janë gjithashtu anëtarë të partisë, kjo gazetë në të vërtetë njihet si një gazetë pro-qeveritare dhe gjithmonë ka shërbyer si mbështetje për Presidentin kosovar Hashim Thaqi dhe qeveriën e tij.

Familja

Redakto

Danieli është i martuar dhe ka katër fëmijë. Danieli ka paraardhës nga Ballkani dhe Afrika e Veriut dhe kështu e simbolizon politikën e tij ndërkombëtare bazuar edhe në origjinën e tij ndërkombëtare.

Burime

Redakto