Danilloja I i Malit të Zi

Princi Danilloja I Petroviq-Njegosh (malazisht: Данило Петровић Његош, Danilo Petrović Njegoš, i njohur më parë si Vladika Danilo II; lindi më 25 maj 1826 në Njegush, Mali i Zi – vdiq më 13 gusht 1860 në Kotorr, Austro-Hungari, sot Mali i Zi) ishte vlladika dhe më pas princi i Malit të Zi prej v. 1851 deri në v. 1860. Ishte djali i Stanko Petroviq-Njegoshit dhe gruas së tij Krstinja Vrbica. Gjatë sundimit të tij, Mali i Zi u bë shtet sekular, një principatë laike në vend të një principate peshkopale.[1]

Prinici Danilloja I

Shih dheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Montenegro: A Modern History – Kenneth Morrison, 2008