Dinastia Petroviq-Njegosh (malazezisht: Petrović-Njegoš/Петровић-Његош) ishte dinastia sunduese e Malit të Zi prej 1696 deri më 1918. Mali i Zi ka gëzuar de facto pavarësi nga Perandoria Osmane që nga viti 1711, por do të njihet ndërkombtarisht si principatë vetëm më 1878.

Stema e dinastisë Petroviq-Njegosh

Krerët e Dinastisë Petroviq-Njegosh (1696–sot) Redakto

Vlladikat e Malit të Zi (1696–1852) Redakto

Princat e Malit të Zi (1852-1910) Redakto

Mbret i Malit të Zi (1910-1918) Redakto

Linja e trashëgmisë pas mbretërimit (1918–sot) Redakto

  • Mbreti Nikolla I (1918–1921)
  • Princi Danilloja (1921)
  • Princi Mihaili (1921–1986)
  • Princi Nikolla (1986–sot, pretendenti aktual për fron)
    • Princi trashëgues Borisi (lindur më 1980), Vojvoda i Lartë i Grahovës dhe Zetës

Shiko dhe Redakto