Baleti "Delina", muzika është kompozuar nga Çesk Zadeja. Një vepër skenike unikale, e vënë në skenë për herë të parë në vitin 1964, me koreografi të mjeshtrit Panajot Kanaçi, e interpretuar në atë kohë nga trupa artistike e TOB nën drejtimin e dirigjentit Rifat Teqja, dhe nga dyshja e balerinëve Delina-Zoica Haxho dhe Arbani-Agron Aliaj.