Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2001. Bulgaria ka pasur 7.932.984 banorë. Numri i popullsisë tregon rënje për arsye të natalitetit të ulët dhe emigrimit, kështu pra para 16 viteve, 1975 Bullgaria ka pasur numër më të madh të popullsisë 8.729.666.

Piramida e popullsisë

Sa i përket strukturës fetare shumica e popullsisë i takon religjionit ortodoks.

Përbërja etnike ka qenë me sa vijon:Bullgar 83,9 %, Turq 9,4 %, Rom 4,7 % të tjerë.

 Commons: Demographics of Bulgaria – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale