Demush Shala lindi në Nakëll të Pejës më 17 prill të vitit 1929, ishte studiues e folklorist, i cili u mor veçanërisht me ciklin e kreshnikëve, duke dhënë një ndihmesë në studimin e epikes legjendare, si dhe botoi antologjitë "Këngë popullore lirike 2, "Këngë popullore legjendare", "Këngë popullore historike", etj.

Demush Shala
Emri Demush
Mbiemri Shala
Lindur në Nakëll, Pejë
Kombësia shqiptare
Profesioni shkrimtar

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.