Dilara Aksüyek

aktore turke

Dilara Aksüyek (lindi më 24 korrik 1987) është aktore turke.

Dilara Aksüyek
U lind në24 korrik 1987
KombësiaTurke
Vite aktiviteti2012-prezent

Aksüyek lindi në Karşyaka. Në moshën 7 vjeç, ajo u transferua me familjen e saj në Edirne. Në vitin 2007, ajo u transferua në Stamboll dhe studioi teatër në Qendrën e Artit Müjdat Gezen.[1] Ajo bëri debutimin e saj televiziv në 2012 me një rol në serialin Evlerden Biri. Ajo u shqua për rolin e saj në serialin dramatik Merhamet si Shadije. Vitin tjetër, ajo portretizoi personazhin e Denizit në Kadim Dostum.[2]

Në vitin 2015, ajo portretizoi Mahfiruz Hatun në dramën historike Muhteşem Yüzyıl: Kösem. Ajo arriti përparimin e saj në 2017 me një rol kryesor në Nusja nga Stambolli.[3]

FilmografiaRedakto

TV series
Viti Titulli Roli Shënimet
2012 Evlerden Biri Filiz Roli mbështetës
2013 Merhamet Shadije Roli mbështetës
2014 Kadim Dostum Deniz Roli mbështetës
2015 Adı Mutluluk Dolunaj Roli kryesor
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem Mahfiruz Hatun Roli mbështetës
2016 Mahrumlar Tanem Roli mbështetës
2017–2019 Nusja nga Stambolli Ipek Boran Roli kryesor
2020–2021 Arıza Fysun Keskin Roli mbështetës
2021 Baş Belası Nazllë Tysyn Roli mbështetës
2022- Baba Elif Paktash Roli kryesor

ReferimeRedakto

  1. ^ "Dilara Aksüyek sevgilisiyle el ele görüntülendi" (në turqisht). CNN Türk. 24 tetor 2018. Marrë më 20 gusht 2020.
  2. ^ "Dilara Aksüyek kimdir?". Milliyet (në turqisht). 18 gusht 2015. Marrë më 20 gusht 2020.
  3. ^ "Dilara Aksüyek kimdir? Dilara Aksüyek nereli ve kaç yaşında?". Sözcü (në turqisht). 29 nëntor 2018. Marrë më 20 gusht 2020.