Diskutim:Shtetet e Bashkuara të Amerikës/Arkivi 1

Shto një temë
Active discussions
Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi artikullin Shtetet e Bashkuara të Amerikës/Arkivi 1. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.
Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 6 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 19 gusht 2020 09:32 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 30 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 1 janar 2021 14:48 (CET)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 2 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 18 janar 2021 21:10 (CET)

ShBA instead of SHBA as long as the rest of the text is written in lowercaseRedakto

The orthographic errors in writing of abbreviations that are made of compound letters are quite common nowadays in Albania. It has already become a habit to write both letters of a compound letter in uppercase although the rest of the text is written in lowercase. In the given case, the initials in Albanian of the name of United States of America, which in Albanian is "Shtetet e Bashkuara të Amerikës", are Sh, B, and A.

Moreover, if you remember the Albanian alphabet book, the capital letter sh, is written as Sh.

The format SH would be correct only if the whole text were written in uppercase.

Therefore, my proposal is that the abbreviation USA should be written in Albanian as ShBA, as long as the rest of the text is written in lowercase.

Maybe, in the era of information technology, the Albanian language should take the compound letters out of the alphabet. They cause confusion also in other ways, such as when it comes to sorting. Anyway, this is another topic.– Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga 79.106.126.9 (diskutimiredaktime).

No, you‘re absolutely wrong. We have the Drejtshkrimi i gjuhës shqipe, where it is stated that abbreviations should contain solely uppercase letters (§84), with examples given: „RPSH, RSR, RDGJ, BRSS, SHBA, etj.; PPSH, PKSH, PKK ...“--Hyllvegu (diskutimet) 27 prill 2021 21:57 (CEST)

ShBA instead of SHBA as long as the rest of the text is written in lowercaseRedakto

The orthographic errors in writing of abbreviations that are made of compound letters are quite common nowadays in Albania. It has already become a habit to write both letters of a compound letter in uppercase although the rest of the text is written in lowercase. In the given case, the initials in Albanian of the name of United States of America, which in Albanian is "Shtetet e Bashkuara të Amerikës", are Sh, B, and A.

Moreover, if you remember the Albanian alphabet book, the capital letter sh, is written as Sh.

The format SH would be correct only if the whole text were written in uppercase.

Therefore, my proposal is that the abbreviation USA should be written in Albanian as ShBA, as long as the rest of the text is written in lowercase.

Maybe, in the era of information technology, the Albanian language should take the compound letters out of the alphabet. They cause confusion also in other ways, such as when it comes to sorting. Anyway, this is another topic.– Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga 79.106.126.9 (diskutimiredaktime).

No, you‘re absolutely wrong. We have the Drejtshkrimi i gjuhës shqipe, where it is stated that abbreviations should contain solely uppercase letters (§84), with examples given: „RPSH, RSR, RDGJ, BRSS, SHBA, etj.; PPSH, PKSH, PKK ...“--Hyllvegu (diskutimet) 27 prill 2021 21:57 (CEST)

Oops, sorry about that. Please understand that I’m just a technical guy and didn’t know the rule (§84). However, please note that there is a conflict in that rule. On the one hand, according to the wording, the abbreviations are written with capital letters, which is fine and in accordance with the Albanian alphabet, but on the other hand, the given examples include bicapitalized compound letters, which is inconsistent with the Albanian alphabet. I assume that you know that the capital compound letters of the Albanian alphabet are written with the first letter in uppercase and the second in lowercase: Dh, Gj, Ll, Rr, Sh, Th, Xh, Zh. Now, either that rule or the alphabet should be reviewed. This is probably not the right platform to discuss about such a topic; however, after having a quick look at “Drejtshkrimi i Gjuhës Shqipe”, edition of 1973, I would like to express my opinion that, seen from today's perspective, that book seems as if it were written centuries ago. Along with “Fjalori i Gjuhës Shqipe”, both books need to be reviewed and refreshed way more frequently nowadays.

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 16 gusht 2021 12:27 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 5 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 21 gusht 2021 11:25 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 25 gusht 2021 20:59 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 3 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 9 tetor 2021 03:41 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 3 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 15 dhjetor 2021 03:15 (CET)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 20 dhjetor 2021 03:35 (CET)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 9 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 25 dhjetor 2021 10:19 (CET)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 4 mars 2022 01:17 (CET)

Return to "Shtetet e Bashkuara të Amerikës/Arkivi 1" page.