Distrikti i Mitrovicës së Kosovës (serbisht: Косовскомитровачки управни округ Kosovskomitrovački upravni okrug) ishte një rreth në Kosovë dhe Metohi ndërmjet viteve 1990 dhe 1999.

Rrethi i Mitrovicës

Distrikti ndodhej në pjesën verioreKosovës dhe kishte një popullsi prej 275,904 banorësh. Selia e Qarkut ishte në qytetin e Mitrovicës së Kosovës. Nga një këndvështrim i qeverisë serbe, qarku de jure ekziston ende, pavarësisht se qeveria serbe pranoi administrimin civilOKB -së mbi Kosovën.

Bashkitë Redakto

 
Harta e rretheve të Kosovës në atë kohë

Distrikti i Mitrovicës përfshinte bashkitë e:

Kultura dhe historia Redakto

Mitrovica e Kosovës duke qenë vendbanim mesjetar, është e pasur me ndërtesa dhe monumente të njohura: Kisha e Shën Mitrit me origjinë nga shekulli XIV dhe Kisha e Shën Savës nga shekulli XIX. Në afërsi të Mitrovicës së Kosovës ndodhet Manastiri i Deviçit, përmendja e parë e të cilit është gjetur në vitin 1578.

Shih edhe Redakto

Referime Redakto