Hape menynë kryesore

Rajoni i Mitrovicës është njëri nga shtatë njësitë administrativeKosovës, i vendosur në pjesën veriore të vendit. Kryeqendra është qyteti i Mitrovicës, i cili njëherish është edhe qyteti më i madh në rajon. Rajoni i Mitrovicës kufizohet me Rajonin e Pejës në jug-perëndim, Rajonin e Prishtinës në jug-lindje dhe në lindje, ndërsa në pjesën veriore kufizohet me Serbinë.

Përsa i përket madhësisë, ky rajon, me plot 2141 km², është i dyti në Kosovë. Ka lidhje të mira transporti në të gjitha drejtimet dhe paraqet një potencial të madh ekonomik.

Njësitë vendoreRedakto