Rajonet e Kosovës


Republika e Kosovës është ndarë në nivelin e parë të pushtetit vendor në shtatë rajone administrative.

Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Rajonet e Kosoves të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}
Rajonet e Kosovës
KategoriaRajon shtetëror
VendiRepublika e Kosovës
Themeluar mëKushtetuta e Kosovës
Numri7
Popullsia174,235 (Peja)
477,312 (Prishtina)
Sipërfaqja1,000 km2 (400 sq mi) (Ferizaji) – 2,500 km2(950 sq mi) (Prishtina)
NënndarjetKomunat e Kosovës

Paraqitja në tabela

Redakto

Tabela e parë

Redakto
Rajoni administrativ Sipërfaqja
(km²)
Banorë
(1999-2005)
Banorë
(2011)[1]
Kryeqyteti
Ferizaji 1 024 187 896 185 695 Ferizaji
Gjakova 1 236 220 305 196 867 Gjakova
Gjilani 1 331 205 917 181 459 Gjilani
Mitrovica 2 051 232 833 275 904 Mitrovica
Peja 1 366 174 325 236 823 Peja
Prishtina 2 157 477 312 494 677 Prishtina
Prizreni 1 747 330 503 331 620 Prizreni

Tabela e dytë

Redakto
Rajoni administrativ Harta Sipërfaqja
km²
Popullsia
2011
Dendësia
për km²
Komunat Vendbanime
Rajoni i Ferizajit   1,030 185,806 180 126[2]
Rajoni i Gjakovës   1,129 194,672 170 170[3]
Rajoni i Gjilanit   1,206 180,783 150 287[4]
Rajoni i Mitrovicës   2,077 272,247 110 267[5]
Rajoni i Pejës   1,365 174,235 130 118[6]
Rajoni i Prishtinës   2,470 477,312 223 298[7]
Rajoni i Prizrenit   1,397 331,670 240 195[8]

Referime

Redakto
  1. ^ "Tabela 1 - Banesat, ekonomitë familjare dhe popullsia sipas komunave" Arkivuar 9 gusht 2011 tek Wayback Machine - E hapur me 14 korrik 2011
  2. ^ "Komunat në rajonin e Ferizajt". Gjiganti.com. Arkivuar nga origjinali më 14 maj 2016. Marrë më 7 tetor 2017.
  3. ^ "Komunat në rajonin e Gjakovës". Gjiganti.com. Arkivuar nga origjinali më 28 gusht 2018. Marrë më 7 tetor 2017.
  4. ^ "Komunat në rajonin e Gjilanit". Gjiganti.com. Arkivuar nga origjinali më 28 gusht 2018. Marrë më 7 tetor 2017.
  5. ^ "Komunat në rajonin e Mitrovicës". Gjiganti.com. Arkivuar nga origjinali më 1 shtator 2020. Marrë më 7 tetor 2017.
  6. ^ "Komunat në rajonin e Pejës". Gjiganti.com. Arkivuar nga origjinali më 1 shtator 2020. Marrë më 7 tetor 2017.
  7. ^ "Komunat e Rajonit të Prishtinës". Gjiganti.com. Arkivuar nga origjinali më 29 korrik 2017. Marrë më 7 tetor 2017.
  8. ^ "Komunat në rajonin e Prizrenit". Gjiganti.com. Arkivuar nga origjinali më 28 gusht 2018. Marrë më 7 tetor 2017.

Shih edhe

Redakto