Ky artikull merret me Komunën e Kastriotit. Për qytetin e Kastriotit shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Kastriotit në hartën e Kosovës

Komuna e Kastriotit është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Prishtinës ndërsa selia administrative është qyteti i Kastriotit.

Gjeografia

Redakto

Territori i komunës së Kastriotit ndodhet në qendër të Kosovës. Në veri komuna kufizohet me komunën e Vushtrrisë, në lindje me komunën e Prishtinës, në jug me komunën e Fushë Kosovës perëndim me komunën e Drenasit në veri-lindje me komunen e Besianes. Territori i komunës ka gjithsej 19 fshatra ndërsa zona e përgjithshme e komunës ka një sipërfaqe prej 105 km². Së bashku me komunat e Prishtinës, Besianes, Drenasit, Fushë Kosovës, Lipjanit, Graçanicës dhe Artanës, formon rrethin e Prishtinës.

Popullsia

Redakto

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi komuna e Kastriotit ka një popullsi prej 21.549, nga të cilët 19.554 ishin shqiptarë, 661 romë, 578 ashkali, 276 serbët, 58   boshnjakë, 27 Egjiptianë të Ballkanit, 5 goranë dhe 2   turqë.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorët 9228 10971 14899 21188 26595 31627 21549

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
 
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj