Ky artikull merret me Komunën e Deçanit. Për qytetin e Deçanit shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Deçanit në hartën e Kosovës

Komuna e Deçanit është një komunë në Kosovë e cila ndodhet në Rajonin e Gjakovës. Selia administrative është qyteti i Deçanit.

Gjeografia

Redakto

Komuna e Deçanit ndodhet në pjesën perëndimore të Kosovës. Kufizohet me Pejën në veri, Gjakovën në lindje, Junikun në jug dhe Malin e Zi në perëndim. Ka gjithsej 37 fshatra në territorin e komunës. Zona përfshin një hapësirë prej 180 km². Së bashku me komunat Gjakova, Rahovec dhe Junik, komuna formon Rajonin Gjakova.

Popullsia

Redakto

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi që komuna e Deçanit kishte 40.019 banorë, nga të cilët 39.402 ishin shqiptarë, 393 egjiptianë nga Ballkani, 60 boshnjakë, 42 ashkali, 33 romë, 3 serbë dhe një goranë.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorët [1] 17840 19223 22230 27478 35577 42898 40019

Vendbanimet

Redakto

Komuna e Deçanit ka gjithsej 37 vendbanime.

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ "Kosovo censuses". pop-stat.mashke.org. Marrë më 2017-10-29. 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
 
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj