Komuna e Kllokotit

komunë në Kosovë

Ky artikull merret me Komunën e Kllokotit. Për qytezën e Kllokotit shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Kllokotit në hartën e Kosovës

Komuna e Kllokotit është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Gjilanit ndërsa selia zyrtare e komunës është në Kllokoti.

Histori Redakto

Komuna e Kllokotit u krijua pas pavarësisë së Kosovës në vitin 2008. Ajo është një nga shtatë komunitetet e reja të pavarësuara.

Gjeografia Redakto

Komuna e Kllokotit ndodhet në jug-perëndim të Kosovës. Kufizohet vetëm me komunën e Vitisë. Ka gjithsej 4 fshatra në komunë. Zona e komunës ka një sipërfaqe prej 24 km². Së bashku me komunat e Gjilanit, Kamenicës, Parteshit, Ranilug dhe Vitisë, formon rrethin e Gjilanit.

Popullsia Redakto

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi se komuna e Kllokotit kishte një popullsi prej 2.556, nga të cilët 1,362 ishin shqiptarë, 1,177 serbë, 9 romë dhe 1 turq.

Regjistrimi [1] 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorë [2] 3094 3452 3593 3960 4149 3972 2556

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Tim Bespyatov. "Kosovo censuses". Population statistics of Eastern Europe (në anglisht). Marrë më 2017-12-18.
  2. ^ Tim Bespyatov. "Ethnic composition of Kosovo 2011". Population statistics of Eastern Europe (në anglisht). Marrë më 2017-12-18. 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
 
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj