Vula e Presidentit të Kosovës

Kryetari i Kosovës është institucion politik me rëndësi kryesishtë simbolike në Kosovë. Kohëzgjatja e mandatit është tri vjet dhe zgjedhja bëhet nga Kuvendi i Kosovës.

Historia e PresidencësRedakto

Lista e KryetarëveRedakto

Kreu i Shtetit Administrata Partia
Marrja Lëshimi
President i Republikës së Kosovës
1992 - sot
Ibrahim Rugova   25 maj 1992 21 janar 2006 Lidhja Demokratike
Nexhat Daci
(provizor)
  21 janar 2006 10 shkurt 2006 Lidhja Demokratike
Fatmir Sejdiu   10 shkurt 2006 27 shtator 2010 Lidhja Demokratike
Jakup Krasniqi
(provizor)
  27 shtator 2010 22 shkurt 2011 Partia Demokratike
Behgjet Pacolli   22 shkurt 2011 4 prill 2011 Aleanca Kosova e Re
Jakup Krasniqi
(provizor)
  4 prill 2011 7 prill 2011 Partia Demokratike
Atifete Jahjaga   7 prill 2011 7 prill 2016 asnjë
Hashim Thaçi   7 prill 2016 në detyrë Partia Demokratike

Kryetarja JahjagaRedakto

Pas marrjes së postit të kryetarës më 6 prill 2011, presidentja Atifete Jahjaga formojë kabineti e parë të saj me përbërjen: Ibrahim Berisha në funksion të këshilltarit për arsim, shkencë dhe kulturë; Isa Mustafa në funksion të këshilltarit për ekonomi; Vjosa Osmani në funksionin e shefës së stafit të Presidentes së Republikës; Xhavit Beqiri në funksion të këshilltarit për media dhe në funksion të zëdhënsit; Naim Jerliu në funksion të këshilltarit politik; Shqipe Mjekiqi në funksinon të këshilltarës për Integrim Evropian; Korab R. Sejdiu në funksion të këshilltarit ligjor; Berim Ramosaj në funksion të këshilltarit për ekonomi; dhe Ilaz Pireva në funksion të këshilltarit politik për pushtet lokal.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ Amëza zyrtare e presidentes së Kosovës

Shih dheRedakto


 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Ibrahim Rugova ·Fatmir Sejdiu ·Behgjet Pacolli ·Atifete Jahjaga
Kabinetet: