Hape menynë kryesore

JetaRedakto

Ai është i martuar dhe ka tre fëmijë. Banon në lagjen Velani në Prishtinë. Flet gjuhën shqipe, serbe, angleze, kroate dhe gjermane (pasive).

ArsimimiRedakto

 • 1956-1960 Shkolla e mesme
 • 1962-1966 Universiteti, Seksioni i Kimisë
 • Beograd, diploma: kimist i diplomuar
 • 1966-1968 Universiteti i Beogradit, studime pasuniversitare, Seksioni i kimisë, magjistër i kimisë
 • 1969-1973 Universiteti i Zagrebit, Fakulteti i Teknologjisë, Zagreb, Kroaci, doktor i shkencave të kimisë

Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprakeRedakto

 • 1968-1970 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Asistent
 • 1970-1974 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Ligjërues
 • 1973 Hidroprojekt, Brno, Çekosllovakia
 • 1974 University of Bradford, England
 • 1974-1984 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Profesor inordinar
 • 1979 Viziting profesor, Tiranë
 • 1984-1997 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Profesor ordinar

AnëtarësiaRedakto

 • 1. Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës nga 1994.
 • 2. Akademia Evropiane për çështje mjedisi, Tybingen, Gjermani nga 1987.
 • 3. American Chemical Society nga 1985.


  Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.