Komuna e Zveçanit

komunë në Kosovë

Ky artikull merret me Komunën e Zveçanit. Për qytezën Zveçani shiko në faqën përkatëse.

Pozita e komunës së Zveçanit në hartën e Kosovës

Komuna e Zveçanit është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Mitrovicës ndërsa selia administrative e komunës është qyteti i Zveçanit.

Gjeografia

Redakto

Komuna e Zveçanit ndodhet në veri të Kosovës. Në jug, komuna kufizohet me Mitrovicën e Jugut dhe Mitrovicën e Veriut . Në territorin e komunës ka gjithsej 35 fshatra[1] dhe një sipërfaqe të përgjithshme prej 122.4 km². Së bashku me komunat Albanikut, Mitrovicës, Skënderaj, Vushtrria dhe komunën Zubin Potok, formon rrethin e Mitrovicës.

Regjistrimi i popullsisë në komunën e Zveçanit nuk u mbajt në vitin 2011, kështu që të dhënat aktuale të popullsisë bazohen në vlerësime. Në vitin 2015, OSBE vlerësoi një popullsi prej 16,650 banorësh, bazuar në deklaratat e vetë komunitetit. Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, në listën zgjedhore të vitit 2013 përfshiheshin 10.012 votues; në këtë numër përfshihen edhe njerëzit që jetojnë jashtë vendit. [2] Një vlerësim tjetër nga viti 2009 tregoi një popullsi prej 7.500 banorësh.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2009
Banorë [1] 6417 7890 9166 10095 9710 10030 7481

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ a b Tim Bespyatov. "Kosovo censuses". Population statistics of Eastern Europe (në anglisht). Marrë më 2017-10-29.
  2. ^ "Profile of Zvečan/Zveçan". osce.org (në anglisht). Marrë më 2018-02-09. 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
 
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj